imtihan…macam-macam boleh berlaku

June 20, 2008 at 4:33 pm (B e r i n g a t, s e m a s a) (, , )

“Aduh, yang aku tak bace tulah yang masuk.”

“Orang lain study ala kadar je, tapi yang diorang bace masuk.”

..kecewa~

Cuba bayangkan, setelah banyak mengulangkaji pelajaran, akhirnya bahagian yang kita tak baca itulah yang keluar dalam peperiksaan.

Yang menambahkan lagi sedihnya, orang lain study ala kadar je, tapi yang diorang bace masuk.

Penyelesaian disini mudah sahaja, ULANGKAJI SEMUA yang ada dalam silibus. Kalau dah baca semua, bagi je ape2 soalan, confirm boleh jawab.

Read the rest of this entry »

Advertisements

Permalink 8 Comments

Berserah

April 25, 2008 at 12:47 pm (Cerpen) (, )

Pilot Shaker berputar pantas di jemarinya. Matanya masih tertumpu pada soalan terakhir untuk written Physiology. Otaknya dikerah sekuat mungkin bagi mencari jawapan untuk soalan terakhir tersebut. Segala data-data yang telah disusun semalam cuba diselongkar semula. Mungkin jawapan tersebut menyorok di celah Area 44 ataupun tersesat di Broca’s area. “Haih…aku rasa dah hafal dah bab ni. Baru jer semalam. Mane lah pulak budak tu pergi”. Fikirannya masih buntu sedangkan masa menjawab hampir tamat.

Read the rest of this entry »

Permalink 3 Comments